varmais.fi


Ajatuksia ohjelmistokehityksestä, digitalisaatiosta ja ajankohtaisista aiheista.

Digijeesuksen ATK-koulu

“Pukumiehestä pikimieheksi – käsienheiluttelijasta tekijäksi!” - Samuli Hakoniemi


Miehittämättömät lennokit Horneteja korvaamaan?

Postausta pukkaa pitkästä aikaa. Aiheena tänään on Puolustusvoimien hävittäjähankinnat ja se miksi nykyisiä monitoimihävittäjiä ei ole vielä järkevää korvata miehittämättömillä lennokeilla. Aihe on herättänyt omassa tech-orientoituneessa kaveripiirissä paljon keskustelua, ja vaikka ihailen useiden ystävieni positiivista tulevaisuudenkuvaa autonomisten lentolaitteiden osalta, on monia syitä miksi miehittämättömät lennokit eivät vielä korvaa miehitettyjä hävittäjiä.


Digijeesuksen TOP-5 keskustelusovellukset

Pohdittiin eilen porukalla kysymystä “onko Telegram vai WhatsApp turvallisempi viestintäväline yksityisyyden näkökulmasta?”, joten päätin iskeä faktat tiskiin niiden ja muutaman muunkin keskustelusovelluksen osalta. Samalla murretaan myytti erään sovelluksen turvallisuudesta ja lisäksi annan suosituksen sovelluksesta, jota kannattaa käyttää mikäli haluaa pitää keskustelun luottamuksellisena.


Mietteitä Trumpin voitosta

Tämä siis tapahtui.


Hyvinvointiyhteiskunnan velkaantumisesta

Olen nyt nähnyt useita leikkauksien vastaisia ja elvytystä puolustavia FB-päivityksiä, joita näyttää ilmaantuvan puolukantaan katsomatta. Puhutaan muun muassa siitä kuinka pitäisi lopettaa hyvinvointiyhteiskunnan alasajo ja aloittaa elvytys. (esim. Päivän Byrokraattia siteerataan)