varmais.fi


Ajatuksia ohjelmistokehityksestä, digitalisaatiosta ja ajankohtaisista aiheista.

2 x 28 vuotta = 2045

28 vuotta taulussa ja sen huomaa. Paljon on tapahtunut tänä aikana kun olen ollut olemassa. Muistan varmaan ikuisesti puhelinnumeron lapsuudenkodin lankapuhelimeen, koska silloin ei varsinaisesti kannettu taskussa tietokoneita loputtoman kokoisella osoitekirjalla ja pääsyllä kaikkeen maailman tietoon. Vielä enemmän tulee kuitenkin tapahtumaan seuraavan 28 vuoden aikana, koska kehitys kehittyy exponentiaalisesti ja uudet keksinnöt lepäävät vanhojen harteilla.


Digijeesuksen ATK-koulu

“Pukumiehestä pikimieheksi – käsienheiluttelijasta tekijäksi!” - Samuli Hakoniemi


Miehittämättömät lennokit Horneteja korvaamaan?

Postausta pukkaa pitkästä aikaa. Aiheena tänään on Puolustusvoimien hävittäjähankinnat ja se miksi nykyisiä monitoimihävittäjiä ei ole vielä järkevää korvata miehittämättömillä lennokeilla. Aihe on herättänyt omassa tech-orientoituneessa kaveripiirissä paljon keskustelua, ja vaikka ihailen useiden ystävieni positiivista tulevaisuudenkuvaa autonomisten lentolaitteiden osalta, on monia syitä miksi miehittämättömät lennokit eivät vielä korvaa miehitettyjä hävittäjiä.


Digijeesuksen TOP-5 keskustelusovellukset

Pohdittiin eilen porukalla kysymystä “onko Telegram vai WhatsApp turvallisempi viestintäväline yksityisyyden näkökulmasta?”, joten päätin iskeä faktat tiskiin niiden ja muutaman muunkin keskustelusovelluksen osalta. Samalla murretaan myytti erään sovelluksen turvallisuudesta ja lisäksi annan suosituksen sovelluksesta, jota kannattaa käyttää mikäli haluaa pitää keskustelun luottamuksellisena.


Mietteitä Trumpin voitosta

Tämä siis tapahtui.